Езда и обучение

– Ако не сте яздили досега можете да рачитате на спокоен кон и уверен инструктор, който е неотлъчно до вас и води коня на повод.

– За напредналите ездачи предизвикателствата са неизброими: пресечени терени, открити поляни, сложни горски пътеки, пресичане на реки, спиращи дъха природни пейзажи. Вие ще яздите редом с отличен инструктор, който познава добре планината.

Ездата в природата може да продължи от няколко часа до няколко дневен преход със спане на палатки, в хижи или горски къщички за по-далечни дестинации. Ще Ви предложим различни по сложност и продължителност маршути. Ще се докоснете до девствената природа в планината.

Провеждаме уроци по свободна езда, прескачане на препядствия и бегови дисциплини за начинаещи и напреднали.

Манежът на базата е затревен и заграден плац от 8 декара, на който провеждаме уроците. Може да се язди свободно или под ръководството на добър инструктор. Има изградени различни съоражения и препятствия за прескачане за различните спортни дисциплини.

Нищо не може да замени удоволствието от езда в планинска местност – планинските склонове, чистият въздух, красивите изгледи, спокойният ход на коня или лудият галоп през зелени поляни и бистри потоци, тайните на вековната гора, вятърът в косите, песента на дивите птици…

Ездата в природата е еднакво достъпна както за начинаещи, така и за напреднали ездачи.

Забележка :

– Напреднали ездачи могат да яздат без инструктор само в района на базата.
– Напреднали ездачи могат да яздят извън базата задължително с един или няколко водачи според големината на групата.
– За начинаещи ездачи и такива, които се качват за първи път на кон, при езда в базата и извън нея са задължителни един или няколко инструктори според големината на групата.